COWORKING SPACE V HOTELI, REŠTAURÁCII?

8 júla 2019

Forma práce sa v 21. storočí dynamicky mení. V súčasnosti čoraz viac osôb pracuje na diaľku. V súvislosti s tým vzrástla potreba na tzv. coworking space, čiže miesta určené na prácu. Je to šanca pre hotely a reštaurácie, aby zvýšili svoje príjmy. Ako zorganizovať coworking? Aké to prináša výhody?

Čo je coworking?

Coworking je názov, ktorý pochádza z angličtiny. Predstavuje štýl práce a podnikania vo flexibilnom kancelárskom prostredí zdieľanom s ďalšími nezávislými pracovníkmi.

Takéto služby najčastejšie využívajú grafici, copywriteri, informatici atď., ktorí chcú oddeliť súkromný priestor od pracovného. Potenciál coworkingu užívajú aj mikropodniky a niekoľkočlenné startupy. Takéto miesto je väčšinou v podobe open space, čiže otvoreného priestoru.

Coworking nepredstavuje len ponuku izolovaného miesta, v ktorom je možné realizovať projekty, ale aj celú škálu služieb, napríklad zabezpečenie prístupu k internetu alebo k pevnej linke.

Pri vytváraní miesta na coworking, musíme pripraviť prehľadný cenník, zahrňujúci doplnkové možnosti, ktoré navrhneme klientom. Je potrebné zabezpečiť zodpovedajúce vybavenie. V takýchto prípadoch je možné jednoducho využiť ponuku stolov a kancelárskych stoličiek.

Nedostatky a výhody coworkingu

Jednou z najväčších výhod je oddelenie súkromného priestoru od pracovného. Pozitívne to vplýva na work-life balance, čiže rovnováhu medzi profesným životom a tým po pracovnom čase. Účasť v coworkingu nám umožňuje spoznať zaujímavých ľudí, ktorí môžu v budúcnosti participovať na spoločných projektoch. Je to lacnejšie ako prenájom celej kancelárie. Mesačné poplatky sú určite priaznivejšie pre peňaženku. Ako nedostatok môže byť vnímaná forma open space, ktorá nie je prijateľná pre každého.

Čo prinesie vytvorenie spoločného priestoru pre tvoj biznis?

Majitelia gastronomických ako aj hotelových prevádzok, ktorí si môžu dovoliť vytvoriť miesto pre coworking, môžu získať naozaj veľa. Čo?
• Pravidelný mesačný príjem.
• Ďalší zisk.
• Nárast predaja jedál a nápojov.
• Renomé moderného miesta, ktoré kráča s dobou.

Autor
milsystem

Zostaw komentarz

Newsletter

Polecamy również